
Nedokážem si predstaviť svoje jedlo bez kúska zelenej vňate alebo zeleniny. Vňať si dopestujem sama, ale zeleninu nakupujem. Dávam prednosť druhom, ktoré sa pestujú u nás.
Jesť zdravo nie je drahé, žiť zdravo nie je ťažké.
Nedokážem si predstaviť svoje jedlo bez kúska zelenej vňate alebo zeleniny. Vňať si dopestujem sama, ale zeleninu nakupujem. Dávam prednosť druhom, ktoré sa pestujú u nás.
V minulosti táto nemoc údajne postihovala ajmä tých, čo sa mali dobre. A keď je dnes podľa štatistík jednou z najčastejších civilizačných chorôb, asi sa máme naozaj dobre. Aspoň čo sa týka jedla. A o akej chorobe to vlastne hovorím?
Aj vy ste večer sledovali Primu ako ja? Videli sme reportáž o zdravom spôsobe života s výstižným pomenovaním: „Jste to, co jíte“. Ak netušíte o čom vravím, stručne vám vysvetlím, o čo vlastne ide.
Nemala som nikdy pocit, že by mi čas doma pomaly siel. Ako je deň dlhý, ani mi nenapadne kuknúť televízor. A keď teraz píšem články na svoju stránku, čas mi beží doslova po hodinách.
Hneď na úvod sa sama priznám, že s nakličovaním semien a používaním klíčkov v kuchyni moc veľké skúsenosti nemám. Aj keď nemôžem povedať, že by ma to nezaujímalo, iba nebol ten správny čas.
Minule moja dcéra kúpila pohánku. Natešená mi ju doniesla domov, vecko 400 gramové za dobrú cenu, tak nekúp to, všakže? Tešili sme sa spolu, že si ju na mlynčeku pomelieme a urobíme si skvelé palacinky.
Po byte mi rozvoniava môj čerstvý upečený chlebík a tak mi napadlo, že by vás tiež možno zaujímalo, podľa akého receptu pečiem chlieb ja.
V odbodí bez dažďa, alebo dovolenky veľa razy rozmýšľame, ako zabezpečiť vštkým balkónovkám a tiež rastlinám v záhradke dosť vlahy.
Neviem ako u vás, ale u nás sa míňa cukor tempom špička kávovej lyžičky denne. Presne toľko si dáva môj priateľ do tureckej kávy.
Každý, kto má aj len malú záhradu, by si určite chcel sám vypestovať svoje vlastné ovocie. Samozrejmým základom sú kvalitné sadenice. A to platí nie len u jahôd, malín, ríbezlí, ale aj u ovocných stromov.