Archív článkov

Balkónové paradajky, kam s nimi?

08.05.2012 10:44
  Mala som opäť milú návštevu. Moju tetu z rodinného domu z lazov. Po zvítaní, keďže sme sa dlho spolu nestretli, sme si sadli u mňa v kuchyni a rozprávali sa. čítať ďalej… »

Predaj stromkov u nás na tržnici, žiadna sláva

04.05.2012 14:08
  Každý deň by sme sa mali na niečo tešiť, hovoria múdre knihy. Tak aj ja som sa od piatka veľmi tešila na dnes, keď som sa dozvedela, že na našom trhu budú predávať ovocné strom. čítať ďalej… »

Znamenie BARAN

04.05.2012 14:06
  Toto znamenie ovplyvňuje: hlavu, oči, mozog, nos čítať ďalej… »  

Mesiac v znamení zvieratníka

02.05.2012 13:05
  Označenia zvieratníkových znamení určite aj vy poznáte z horoskopov. Je ich celkom dvanásť a vzťahujú sa na pohyb našej Zeme okolo Slnka, keď je Slnko v priebehu roka mesiac za mesiacom v inom znamení. Rovnakými znameniami prehádza aj Mesiac v priebehu 28 dní a v každom z týchto...

Majonéza? Či čo to vlastne jeme?

02.05.2012 12:51
  Poznáte iste aj vy to šialenstvo pre Veľkou nocou. Treba najprv všetko dobrfe upratať a potom veľa kúpiť, upiecť a tiež navariť, aby sme za tie dni všetci hladom nepomreli. Aby sme si všetko čo najviac zjednodušili, tak nakupujeme polotovary a veľmi často tiež hotové jedlá. Najmä keď nám...

Ako Nova objavila nový Ariel

02.05.2012 12:47
  V duchu sloganu: „Dobrých rád nie je nikdy dosť“, sa vždy v nedeľu veľmi teším na svoje programy o práci v záhradke. Ani tá dnešná nebola výnimkou. Chcete aj vy vedieť, čo nové som sa dozvedela? čítať ďalej… »  

Vôňa domáceho chleba

21.04.2012 13:21
  Kto má doma pekáreň na chlieb, vie o čom hovorím, alebo možno aj nie… Keď poviem, že si doma pečiem svoj vlastný chlieb, hneď sa ma všetci pýtajú, či som si kúpila pekárničku. A na čo. čítať ďalej… »

Založenie kvásku

21.04.2012 13:20
   Kvások bol odjakživa taký domáci poklad. Stačilo k nemu pridať múku, vodu, trochu soli a rasce a mohol sa upiecť chlieb, základ dennej obživy. Keď sa dievča vydalo a odišlo z domu, kvások jej mama pribalila ako súčasť výbavy. Taká to bola vzácnosť. čítať ďalej… »

Príprava cesta a pečenie

21.04.2012 13:20
Kvások máme nakysnutý a pre budúce pečenie časť oddelenú. K ostatnému kvásku pridáme múku podľa uváženia, nemusí byť ani celozrnná, aj keď tá je najlepšia, soľ, prípadne rascu či iné korenie, rôzne semienka podľa chuti. S teplou vodou vypracujeme cesto. Najskôr vareškou, potom šľahačom s hákmi...

Starostlivosť o záhradku podľa fázy Mesiaca

21.04.2012 13:19
  Keď žijeme v súlade s prírodou, môžeme sa vyhnúť mnohým ťažkostiam. A keďže je dávno známy vplyv Mesiaca na náš život aj život našej záhrady, prečo toho nevyužiť. Mám to už vyskúšané, že keď sa počká na správny okamih, výsledok je viditeľne lepší. čítať ďalej… »
Záznamy: 11 - 20 zo 30
<< 1 | 2 | 3 >>